Ponovno jahamo!

j
Pozdravljeni!
Jahanje je od 20.4.2020 dalje spet mogoče.  Na srečo imamo ogromno posestvo, veliko svežega zraka in bomo medsebojno srečevanje izvedli v skladu z vsemi predpisi in navodili ministrstva (primerna razdalja in pokrita usta ter nos v zaprtih prostorih), več informacij imate spodaj.
Prosim, če nam sporočite, kdo želi jahati, da naredimo »korona urnik«. Lahko tudi napišete želene termine, poskusili se bomo uskladiti z vašimi željami.
konjenistvo.peterlin@gmail.com
Zelo smo veseli, da se bomo spet videli 🏇🏇
PS. Zato da ostanemo zdravi, pridite zdravi!
______________________________________________________________
Vlada je na dopisni seji, 15. aprila 2020 sprejela nov odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih, ki bo veljal od 18. aprila dalje. Odlok dopušča nekatere športne aktivnosti posameznikov v svoji občini na odprtih javnih krajih in ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb. V odloku so izrecno našteti na primer tek, kolesarjenje, golf, joga, tenis, badminton, balinanje.
Nadalje je 16. aprila 2020 Vlada RS sprejela dopolnitev omenjenega odloka, kjer se z namenom postopnega sproščanja ukrepov, poleg že obstoječih izjem doda nove izjeme, med drugim tudi športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih. Del odloka, ki se nanaša na športno-rekreativne storitve začne veljati 20. aprila 2020.
Pri opravljanju dejavnosti, ki so navedene se upošteva vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva (https://www.gov.si/novice/2020-04-16-navodila-ua-delo-v-servisnih-storitvah-in-drugih-storitvah-ter-zivilskih-in-tehnicnih-trgovinah-ob-postopnem-sproscanju-nekaterih-ukrepov-v-casu-epidemije/) in NIJZ (www.nijz.si).

Petra Peterlin