Delavnica za otroke »Spoznavamo konje«

Otroci so kreativna in vedoželjna bitja, zato za njih organiziramo različne delavnice za otroke, ki vključujejo delo s konji.

Med vikendi in počitnicami organiziramo otroške delavnice »Spoznavamo konje«.  Ob minimalni prijavi štirih otrok, se časovno prilagodimo željam staršev. Delavnica je namenjena otrokom od 6. do 15. leta starosti. V okviru delavnice za otroke bodo otroci:

  • Spoznali kako se konji med seboj sporazumevajo, igrajo in obnašajo.
  • Spoznali kako se konji gibljejo, se naučili vse o njihovih osnovnih treh hodih, ki so korak, kas in galop.
  • Konjem očistili dlako, počesali grive in repe ter očistili kopita, pri čemer se bodo naučili, za kaj je to potrebno in kako to najbolje storijo, da konjem paše.
  • Se naučili, kako konja pravilno zasedlati in zauzdati in zakaj je to zelo pomembno.
  • Se naučili konja pravilno voditi.
  • In seveda jahali.
Delavnice za otroke

V delavnico za otroke je vključeno tudi varstvo otrok, saj staršem ni treba biti prisoten. Če torej potrebujete varstvo za otroka, ob tem pa se bo vaš otrok odlično zabaval in tudi kaj naučil, je delavnica za otroke kot naročena za vas!

Cena otroške delavnice je:

2 uri: 30 eur

3 ure: 35 eur

4 ure: 45 eur

V ceni je vključeno varstvo otroka,  animacija in jahanje.

Posebna ponudba je dnevna delavnica (od 8.00 do 17.00): 65 eur – vključeni sta dve malici in kosilo. Najmanjše število otrok je štiri (4).

Prijave na otroško delavnico sprejemamo na telefon 041 603 702 (Petra) in  na e-mail: konjenistvo.peterlin@gmail.com. Plačilo ob prihodu. Otroške delavnice se odvijajo v vseh vremenskih pogojih, saj imamo pokrito jahališče.

Delavnica za otroke »Pustno jahanje«

Vsako leto na pustni torek, od 16.00 do 19.00 ure, organiziramo delavnico za otroke »Pustno jahanje«, ki se izvede v vsakem vremenu, saj imamo na voljo pokrito jahališče in ogrevan klubski prostor. Otroška delavnica je primerna za otroke od 6. do 15. leta.

Pustno jahanje začnemo z maskiranjem konj in seveda nas. Ko smo zamaskirani se odpravimo na jahališče, kjer se pomerimo na pravem poligonu in ugotovimo, kdo ga je najboljše odjahal (spretnostno jahanje).

Otroke razdelimo v dve skupini, na otroke, ki znajo sami jahati, in na mlajše otroke, ki jih na ponijih vodniki vodijo čez poligon, tako da jahalno predznanje ni potrebno.

Po jahanju se zberemo v klubskem prostoru, kjer nas čakajo dišeči krofi in čaj ter podelimo nagrado za najboljšo masko in najboljše odjahan poligon v vsaki skupini. Zmagovalci delavnice za otroke »Pustno jahanje« dobijo posebno nagrado, nagrado presenečenja pa dobi prav vsak udeleženec, tako da nihče ne odide praznih rok. Tako je dobra volja zagotovljena!

Cena otroške delavnice je 35 eur. V ceni je vključeno varstvo otroka, animacija, jahanje in malica.

Prijave na otroško delavnico sprejemamo do 2 dni pred začetkom na e-mail: konjenistvo.peterlin@gmail.com. Plačilo ob prihodu. Otroške delavnice se odvijajo v vseh vremenskih pogojih, saj imamo pokrito jahališče.

Delavnica za otroke »Jahanje na noč čarovnic«

31 oktober je za mnoge otroke čaroben večer, saj na to noč oživijo čarobna bitja iz pravljic. No, predvsem čarovnice in čarovniki!

Vsako leto na Posestvu Jurečič/Konjeništvo Peterlin organiziramo otroško delavnico »jahanje na noč čarovnic« ali čarovniško jahanje. Najprej poslikamo naše konje in ponije z grozljivimi motivi, nato se lotimo poslikav naših obrazov s pajkovimi mrežami, nastanejo lahko tudi pravi zombiji. Sledi čarovniško jahanje, potem pa se lotimo rezanja buč in ročnega izdelovanja svečk, da bodo v temi buče svetile. Ob lepem vremenu se grejemo ob tabornem ognju, na katerem pečemo krompir in hrenovke. Tako je delavnica za otroke »Jahanje na noč čarovnic« za otroke nepozabno doživetje in mnogi se k nam vračajo vsako leto! Starši se lahko zabavate skupaj z otroki, ali pa pustite otroke v našem varstvu, saj je le to vključeno v ceno.

Cena otroške delavnice je 40 eur. V ceni je vključeno varstvo otroka, animacija, jahanje in malica.

Prijave na otroško delavnico sprejemamo do 2 dni pred začetkom na e-mail: konjenistvo.peterlin@gmail.com. Plačilo ob prihodu. Otroške delavnice se odvijajo v vseh vremenskih pogojih, saj imamo pokrito jahališče.