Ljubljansko barje je edinstven preplet travnikov, njiv, mejic in kanalov, kjer se zelene površine stikajo z nebom in Ljubljanico, reko, ki ga je skozi zgodovino tudi soustvarila. Šteje za enega od naravovarstveno najpomembnejših območij v Sloveniji.

Zaradi  tradicionalnega načina obdelave se je ohranila velika biotska in krajinska pestrost. Mokrotni travniki, poplavni logi in kilometri kanalov privabljajo  vlagoljubne predstavnike živega sveta.

Ljubljansko barje preletava preko 200 vrst ptic ter številni metulji.

Medsebojno odvisni ekosistemi Ljubljanskega barja nam čistijo zrak, vodo in prst, hladijo vroča poletja in omogočajo sprostitev  in nova spoznanja v neposredni bližini prestolnice.

Kraj Lipe se nahaja sredi območja Ljubljanskega barja in prav na koncu naselja stoji Posestvo Jurečič.

Programi za šole

Po posestvu se sprehajajo psi, mačke, kokoši in pavi, glavna dejavnost pa je konjeništvo, ki že tradicionalno nudi vodeno obliko športa in sprostitve na konjskem hrbtu, pa tudi različne druge dejavnosti, povezane s konji.  Izkušeni licencirani inštruktorji jahanja in poznavalci konj izvajajo različne programe, ki vključujejo poučevanje jahanja (učenje pravilne drže, ravnotežja, odločnosti, potrpežljivosti …), spoznavanje navad konj ter učenje nege in pristopa h konjem.

Tako se že vrsto let na posestvu uspešno vrstijo različni tečaji jahanja za otroke, šola jahanja za otroke in odrasle, počitniško varstvo s tabori, različne delavnice za otroke, ki poleg jahanja vključujejo celostno spoznavanje konjskega sveta in različna opravila, ki so pomembna za konjevo dobro počutje.

S šolami se dogovorimo individualno, se uskladimo z njihovimi pričakovanji in potrebami ter predvsem velikostmi skupin.

Standardni program za šole zajema spoznavanje konj, čiščenje hleva, hranjenje živali, čiščenje konj, sedlanje, uzdanje in seveda jahanje. Za manjše skupine traja program 2 uri, nad 15 učencev program prilagodimo ter podaljšamo čas obiska. Cena programa je 25 eur/učenca.

Za več informacij nam pišite na konjenistvo.peterlin@gmail.com, ali pokličite na številko 041 603 702  (Petra).