Jahanje za otroke, ki vključuje druženje in spoznavanje s poniji

Jahanje za otroke poteka na Posestvu Jurečič že vrsto let. Nudimo različne vrste jahanja glede na otrokovo starost in želje. Otroci imajo konje radi, znani pa so tudi terapevtski učinki jahanja za otroke s posebnimi potrebami. S konji se morajo otroci spoznavati postopoma, glede na njihovo starost in zmožnosti, zato so programi le temu prilagojeni.

Za najmlajše nudimo jahanje za otroke v okviru katerega se družijo in spoznavajo s poniji. Namenjeno je otrokom v starosti 3 – 7 let. Otroci v tej starosti telesno in umsko še niso dorasli zahtevam, ki jih predstavlja resno učenje jahanja. Večini otrok v tej starosti veliko pomeni druženje s konji in spoznavanje njihove narave, ki poteka preko igre. Inštruktorji oz. vodniki ponije vodijo na roki, otroci pa se pri tem na varen način naučijo spremljati konjevo gibanje in pridobijo osnove za nadaljnje učenje jahanja. Jahanje za otroke lahko poteka na pokritem jahališču ali na prostem. Ob lepem vremenu gremo lahko skupaj s starši tudi na sprehod s ponijem. Vsi otroci, ki se udeležijo jahanja za otroke, prejmejo pri nas vso potrebno kvalitetno zaščitno opremo (želvico in čelado), ki je vključena v ceno. Drugače so lahko otroci normalno oblečeni v dolge hlače in športne copate. Vsi konji pri nas so čisti in lepo vzdrževani, zato otroci po jahanju ne bodo imeli vonja po konju (niso potrebna posebna oblačila).

Za jahanje za otroke s poniji je potrebna predhodna rezervacija termina na številko 041 603 702  (Petra) ali pa nam pišite na konjenistvo.peterlin@gmail.com. Jahanje poteka v vsakem vremenu.

Če otrok v okviru šole jahanja za otroke s poniji pridobi željo po nadaljnjem učenju jahanja, se lahko vpiše v šolo jahanja – začetni tečaj: osnove jahanja