Ljubljansko barje je edinstven preplet travnikov, njiv, mejic in kanalov, kjer se zelene površine stikajo z nebom in Ljubljanico, reko, ki ga je skozi zgodovino tudi soustvarila. Šteje za enega od naravovarstveno najpomembnejših območij v Sloveniji.

Zaradi  tradicionalnega načina obdelave se je ohranila velika biotska in krajinska pestrost. Mokrotni travniki, poplavni logi in kilometri kanalov privabljajo  vlagoljubne predstavnike živega sveta.

Ljubljansko barje preletava preko 200 vrst ptic ter številni metulji.

Medsebojno odvisni ekosistemi Ljubljanskega barja nam čistijo zrak, vodo in prst, hladijo vroča poletja in omogočajo sprostitev  in nova spoznanja v neposredni bližini prestolnice.

Kraj Lipe se nahaja sredi območja Ljubljanskega barja in prav na koncu naselja stoji Posestvo Jurečič.

Po posestvu se sprehajajo psi, mačke, kokoši in pavi, glavna dejavnost pa je konjeništvo, ki že tradicionalno nudi vodeno obliko športa in sprostitve na konjskem hrbtu, pa tudi različne druge dejavnosti, povezane s konji. Izkušeni licencirani inštruktorji jahanja in poznavalci konj izvajajo različne programe, ki vključujejo poučevanje jahanja (učenje pravilne drže, ravnotežja, odločnosti, potrpežljivosti …), spoznavanje navad konj ter učenje nege in pristopa h konjem.

Tako se že vrsto let na posestvu uspešno vrstijo različni tečaji jahanja za otroke, šola jahanja za otroke in odrasle, počitniško varstvo s tabori, različne delavnice za otroke, ki poleg jahanja vključujejo celostno spoznavanje konjskega sveta in različna opravila, ki so pomembna za konjevo dobro počutje.

Poleg klasičnih tečajev, nudimo tudi osnovno spoznavanje konj in jahanja za predšolske otroke (od 3 do 6 let).  Za najmlajše so na voljo prijazni poniji, ki so vajeni majhnih otrok in zelo primerni tako za učenje osnovne nege (krtačenje), kot tudi prvih stikov (dotikanje, čohljanje, vodenje, prvo zajahanje …).

Slikovit opis prvega spoznavanja otroka s konjem najdete tukaj.

Za vrtce imamo dve ponudbi:

Prva ponudba vključuje voden ogled posestva z vsemi živalmi, vključno z razlago o skrbi za posamezno žival, načinu hranjenja, pridelavi hrane in vse kar je s tem povezano. Trajanje obiska je 2 uri. Cena ponudbe je 10 eur/otroka (minimalno 15 otrok).

Druga ponudba vključuje prvo ponudbo ter jahanje ponijev. Ponije skupaj z otroki pripravimo, jih očistimo, zasedlamo in zauzdamo ter se tako naučimo, kako moramo zanje skrbeti, da so veseli in zadovoljni. Trajanje obiska je 2 uri. Cena ponudbe je 15 eur/otroka (minimalno 15 otrok).

V primeru slabega vremena je jahanje mogoče na pokritem jahališču, prav tako pa je za malico na voljo ogrevan klubski prostor z mizami in stoli.

Naši konjički in mi bomo veseli vašega obiska!

Za več informacij nam pišite na konjenistvo.peterlin@gmail.com, ali pokličite na številko 041 603 702  (Petra).